Kirjastot ovat avoinna koronaepidemiarajoitukset huomioiden. Tarkista oman kuntasi käytössä olevat palvelut tämän sivun valikosta Kirjastot ja palvelut, kirjastosi verkkosivulta tai kirjaston somekanavilta. Huolehdithan hygieniasta ja turvaväleistä.

Haku

E-kirjat

Lapin kirjastojen e-kirjakokoelma

Lainaa e-kirjoja Lapin kirjastojen kokoelmasta. Lainaamiseen tarvitset kirjastokorttisi numeron.

Naxos Spoken Word

Pääasiassa englanninkielisiä äänikirjoja ja kuunnelmia, mutta myös jonkin verran ranskan-, saksan- ja portugalinkielistä kirjallisuutta. Naxos Spoken Wordista löydät sekä kauno- että tietokirjallisuutta: muun muassa klassikoita, muistelmia, bisneskirjallisuutta ja kielikursseja.

Kirjaudu palveluun kirjastokortillasi. Lisenssimäärä on rajattu.

Kansalliskirjaston Klassikkokirjasto

Kotimaisia klassikoita ilmaisina e-kirjoina.

E-kirjasto

Selaa koko Suomen kirjastojen e-aineistovalikoimaa. Myös vapaasti saatavilla olevia e-kirjoja.

Project Gutenberg

Tekijänoikeusvapaata, vanhaa kirjallisuutta e-kirjoina. Klassikoita meiltä ja muualta.

Kansallisbiografia
6000 pienoiselämäkerran kokoelma Suomen historian vaikuttajista. Käytettävissä kirjastojen asiakaskoneilla. Osa artikkeleista kaikille avoimia.

Onleihe
Onleihe on saksankielinen digitaalinen kirjasto, joka on käytössäsi 7 päivänä viikossa, 24 tuntia päivässä vain napin painalluksella. Onleihe on osa Goethe-Institutin digitaalista tarjontaa. Sen avulla voit lainata digitaalista materiaalia kuten e-kirjoja, e-äänitteitä, e-elokuvia ja e-lehtiä rajoitetuksi ajaksi lataamalla ne Onleihe-palvelun verkkosivulta.

E-lehdet

eMagz

Kotimaisia aikakauslehtiä digitaalisina näköislehtinä. Kokoelma on etäkäyttöinen, eli voit lukea lehtiä kirjastossa tai omalta laitteeltasi. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortilla ja pin-koodilla.

ePress

Kotimaisia sanomalehtiä digitaalisina näköislehtinä. Käytettävissä kirjastojen asiakaskoneilla ja kirjastojen langattomissa verkoissa.

Press Reader 

Tarjolla on noin 7000 sanoma- ja aikakauslehteä yli 100 eri maasta.

Voit käyttää palvelua etänä kirjautumalla Lapinkirjasto.finna.fi -verkkokirjastoon kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla. Löydät linkin PressReader-palveluun omissa tiedoissasi Lainat-näkymän alussa.

Voit käyttää palvelua myös asentamalla maksuttoman PressReader-sovelluksen (iPhone/iPad, Android, Windows) laitteellesi. Sovelluksella pystyt lataamaan laitteellesi lehtiä kirjastosi langattomassa verkossa. Käyttämällä palvelua kirjaston verkossa voit myös jatkaa kaikkien lehtien lukemista muualla 72 tuntia käyntisi jälkeenkin.

HS aikakone

Kirjastojen verkossa on nyt mahdollista käyttää Aikakone-palvelua, jossa on Helsingin Sanomien vanhoja lehtiä digitoituina. Vanhimmat lehdet ovat Päivälehden ajalta vuodelta 1889, ja arkisto ulottuu vuoden 1997 loppuun asti. Palvelu on käytössä kaikissa Lapin kirjastoissa.

Lehtiä voi lukea, sisällöstä voi tehdä hakuja ja sivuja voi tulostaa. Valitettavasti kaikkien lehtien digitointi ei ole kovin hyvälaatuista, ja varsinkin kuvat voivat olla epätarkkoja.

Tee näin:

1. Mene nettiselaimella Aikakoneen sivulle
2. Klikkaa sivun oikeasta yläkulmasta ”Kirjaudu”.
3. Klikkaa avautuvan lomakkeen alareunasta ”Kirjaudu yritystunnuksilla”.
4. Klikkaa vielä kerran ”Kirjaudu”-painiketta kohdassa ”Kirjaudu sisään tunnuksella”.

Arto

Kotimaisten sarjojen ja aikakauslehtiartikkeleiden viitetietoja.

Historialliset lehtiarkistot

Tutustu Suomen historiaan ja menneeseen aikaan digitoitujen sanomalehtien kautta! Kansalliskirjasto on digitoinut kaikki Suomessa vuosina 1771-1929 ilmestyneet sanomalehdet, ja ne ovat käytössä tämän palvelun kautta.

Musiikki

Naxos

Musiikkia ja vieraskielisiä äänikirjoja käytettävissä kaikissa Lapin kirjastoissa.

Kirjaudu palveluun kirjastokortillasi. Yhtäaikaisten käyttäjien määrä on rajattu. Voit käyttää Naxoksen palveluita myös kirjaston ulkopuolella.

Naxos Music Library

Klassisen musiikin kuuntelupalvelu. Musiikkia yli 137 000 CD-levyn verran. Kuuntelusession maksimipituus on kaksi tuntia.

Naxos World Music

Kattava valikoima maailmanmusiikkia ja etnoa. Kokoelman levyt tulevat eri puolilta maailmaa.

Naxos Music Library Jazz

Jazzmusiikin kuuntelupalvelu. Musiikkia n. 10 000 CD-levyn verran.

Naxos Video Library

Videoita konserteista, oopperoista, baleteista ja teatteriesityksistä sekä dokumentteja ja opetusmateriaalia. Musiikki on pääosin klassista, mutta mukana on myös jazzia ja maailmanmusiikkia. Dokumenttivideoiden aiheina ovat musiikin lisäksi kuvataide, historia, maantiede ja nähtävyydet.

Rockway

Suomalainen soitonopetuksen verkkopalvelu. Opetusta usean eri instrumentin soittoon ja lauluun.

Fono.fi

Yleisradion äänilevystön tiedonhakusivusto.

All Music Guide

Amerikkalainen laaja musiikkitietokanta. Levyarvosteluja, tyylisuuntien esittelyjä, musiikkinäytteitä.

Lapin kulttuuri kuvina

Lapin kulttuurihistoriallisia verkkosisältöjä.

Lapponica - kysy Lapista

Populappi

Rovaniemen kaupunginkirjaston musiikkiosaston ylläpitämään PopuLappiin on koottu valtava määrä lappilaisia populaarimusiikin tekijöitä historian alkuhämäristä nykypäivään.

Populappi

Kysy Lapista

Kysy Lapista -verkkotietopalvelu vastaa Lappia ja saamelaisia, muita pohjoisia ja arktisia alueita, niiden luontoa, kieliä ja kulttuureja koskeviin kysymyksiin.

Lapin kulttuuri kuvina