Kirjastot ovat avoinna. Koronan tartuntariskin vähentämiseksi asiakaspaikkojen määrää on rajoitettu. Huolehdithan hygieniasta ja turvaväleistä asioidessasi kirjastoissa.

Lapin kirjastot avautuvat hallitusti 1.6.

Lapin kirjastojen hallittu ja asteittainen avaaminen jatkuu 1.6.

Hallitus on toukokuun alun neuvotteluissaan linjannut toimintasuunnitelman koronaviruksen aiheuttamien rajoitusten asteittaisesta purkamisesta. Lapin yleiset kirjastot avautuvat asiakkaille rajoitetun palveluin maanantaina 1.6.

Maanantaista (1.6.) alkaen kirjoja ja muuta aineistoa pääsee taas lainaamaan kirjaston tiloihin oman kirjaston asiakaspalvelun aukioloaikojen puitteissa.

Koronaviruksen (COVID-19) leviämisen ehkäisemisen vuoksi kirjastossa oleilua, pelailua tai työskentelyä ei suositella. Asiakkaat voivat kierrellä pikaisesti hyllyillä valitsemassa aineistoa sekä käyttää rajoitetusti asiakaskoneita. Lehtilukupaikkoja on vähemmän käytössä turvavälien toteutumiseksi. Suosittelemme lainaamaan lehdet ja lukemaan ne kotona.

Omatoimiasiointi edellyttää henkilökunnan läsnäoloa. Tästä syystä kirjastojen omatoimiajat eivät suuressa osassa Lapin kirjastoja ole käytössä. Kirjastoissa ei voida huolehtia asiakkaiden turvallisuudesta sekä hygieniasta ilman kirjastohenkilöstön läsnäoloa.

Kirjastoautot voivat lähteä liikkeelle jos pystytään huolehtimaan turvallisuustekijöistä kuten esim. turvaväleistä. Kotipalvelutoiminnan jatkamista kirjastot selvittävät yhdessä oman kunnan terveysviranomaisten kanssa.

Kun asioit kirjastossa:

Huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä

Asioi kirjastossa vain terveenä

ilojen ja laitteiden hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota. Kirjastoammattilaiset ja asiakkaat yhdessä luovat puitteet, joissa turvallinen kirjastonkäyttö on mahdollista.

Tarkista oman kuntasi kirjastoa koskevat poikkeukset sekä käytössä olevat palvelut kirjastosi verkkosivulta tai kirjaston somekanavilta.

Kirjastojen yhteystiedot, palvelut ja aukioloajat

Kaikki Lapin kirjastot

Ongelmatapauksissa voit olla yhteydessä kirjastoon puhelimitse, sähköpostilla tai palautelomakkeella

E-kirjat ovat käytössäsi, ellet voi tulla kirjastoon

Kirjasto tarjoaa tuhansia kirjoja, äänikirjoja ja lehtiä sähköisessä muodossa. E-aineistoista löytyy muun muassa uutta suomen- ja englanninkielistä kirjallisuutta sekä ulkomaisia sanoma- ja aikakauslehtiä. Niiden käyttämiseen tarvitset Lapin kirjaston-kirjastokortin, verkkoyhteyden sekä tietokoneen, tablettilaitteen tai älypuhelimen.

Lapin kirjaston e-aineistotarjonta

Tietoa koronaviruksesta

Covid-19-virus tarttuu ihmisestä toiseen pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa. Yksi tärkeimmistä tavoista ehkäistä viruksen leviämistä on pestä kädet huolellisesti ja usein sekä yskiä oikeaoppisesti.

THL:n ohjeet käsienpesuun ja yskimiseen

THL:n ajantasainen tiedotus koronavirustilanteesta

Kansallinen Tietoa koronaviruksesta -puhelinneuvonta 0295 535 535

Kirjastot.fi:n linkkikokoelma koronasta