Haku

Saavutettava kirjasto

Celian äänikirjapalvelu

Celian äänikirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen painetun kirjan lukeminen on vaikeaa esim. lukivaikeuden, heikon näön tai muun vastaavan syyn vuoksi . Palveluiden käyttäjäksi voit rekisteröityä omassa kirjastossa.

Celian valikoimaan kuuluu jo yli 40 000 äänikirjaa, joita voit kuunnella maksutta suoraan verkossa. Valikoimasta löytyvät sekä vanhat klassikot että uutuuskirjat, kuunneltavaa kaiken ikäisille. Kokoelmista löytyy myös peruskoulun ja toisen asteen oppikirjoja. Äänikirjakokoelmaa voi selata Celianet-verkkopalvelussa. Äänikirjojen lainaamiseen tarvitaan tunnukset, jotka saa lähimmästä kirjastosta.

Lapin kirjaston kokoelmista löytyy myös valikoima Celian CD-muotoisia äänikirjoja.

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tukee yhdenvertaisuutta lukemisessa ja oppimisessa. Celia tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa.

Kysy lisää Celian palveluista omasta kirjastostasi!

Viittomakielinen kirjasto

Viittomakielinen kirjasto on verkkopalvelu, johon kootaan suomalaista ja suomenruotsalaista viittomakieltä sisältävää videoaineistoa. Kirjasto palvelee kaikkia viittomakielisiä sekä viittomakielestä kiinnostuneita. Kirjaston palveluja pääsee käyttämään rekisteröitymättä.

Selkokirjallisuus

Jokaisella on oikeus lukea - selkokielinen kirjallisuus avaa kirjat lukijaryhmille, joille yleiskielinen kirjallisuus on vaikeaa tai mahdotonta lukea.

Selkokieli on yleiskieltä yksinkertaisempaa kieltä, jonka sisältöä, rakennetta ja sanastoa on muokattu helpommaksi ymmärtää.

Selkokielestä hyötyvät ihmiset, joiden kielitaidon puutteet vaikeuttavat arjen tilanteista, opinnoista ja työelämästä selviytymistä sekä yhteiskunnan toimintaan osallistumista.

Kysy selkokirjoja omasta kirjastosta.

Papunetin selkosivut

Selkosivuilla on tietoa ja ajankohtaisia asioita selkosuomeksi.

Selkokeskuksen sivuillet on koottu internetin suomenkielisiä selkosivuja mm. Selkosanomat ja Ylen selkokieliset uutiset.

Isotekstiset kirjat

Kirjastojen kokoelmista löytyy kustantajien julkaisemia isotekstisiä kirjoja, jotka sijoitettu kirjastoissa omille hyllyilleen.

Isotekstisten kirjojen ohella kirjaston kokoelmista löytyy selkeälukuisia kirjoja, joissa teksti on tavallista isommalla fontilla ja riviväli väljempi. Kirjat on merkitty ja sijoitettu tavallisen kirjallisuuden sekaan.

Kirjasto monella kielellä

Monikielinen kirjasto

Monikielinen kirjasto Helsingissä on kaikille avoin ja se tarjoaa kaikkialla Suomessa mahdollisuuden lukea kirjallisuutta omalla kielellä. Sen kokoelmassa on teoksia yli 80 kielellä lapsille, nuorille ja aikuisille. Lisäksi tarjolla on musiikkia, elokuvia, aikakauslehtiä ja äänikirjoja. Monikielisen kirjaston aineistoa voi tilata kaukolainaksi. Kaukolainatilauksen voi tehdä missä tahansa Lapín kirjastossa ja se on maksutonta.

Monikielisen kirjaston verkkosivut

Venäjänkielinen kirjasto

Venäjänkielisen kirjaston asiakkaaksi voi ilmoittautua oman paikkakunnan kirjastossa. Kirjastossa täytetään ilmoittautumislomake ja tarkistetaan asiakkaan henkilöllisyys.

Kirjasto lähettää lomakkeen Venäjänkieliseen kirjastoon Espooseen. Asiakkaalle lähetetään lainaustunnus ja tunnusluku sähköpostitse. Asiakas kirjautuu tunnuksillaan Helmet-tietokantaanja tekee varauksen haluamistaan teoksista. Kysy lisää palvelusta omasta kirjastosta.

Venäjänkielisen kirjaston kaukopalvelu

InfoFinland.fi

InfoFinland on monikielinen verkkosivusto, joka kokoaa yhteen tärkeää tietoa Suomesta. InfoFinlandista löydät omalla kielellä tietoa Suomeen muutosta, työstä, opiskelusta, asumisesta, koulutuksesta, terveydestä, perheestä, ongelmatilanteista ja vapaa-ajasta.

InfoFinland.fi